2011. szeptember 13., kedd

Vese és egészség HKO

Az öregedés
és a VESE egészségének kapcsolata


a hagyományos kínai orvoslás szemlélete alapján


   
Ma Magyarország az átlagos várható élettartam tekintetében – európai összehasonlításban – az utolsók közé tartozik. A korai halandóság magas aránya különösen a férfiak esetében súlyos probléma. A hagyományos kínai orvoslás szerint, az öregedés és korai halandóság egyik legfőbb oka a vese energiájának kimerülése.

A hagyományos kínai orvoslás (TCM) szerint, a vese-meridián – a vese és funkcionális területe – a szervezet energiájának legfőbb forrása, mely 30 éves korunkig abból táplálkozik, amit a szüleinktől kaptunk, de harminc éves kor után már pótlásra szorul. A vese-meridián felelős a csontok fejlődéséért, a csontvelő-képződésért, a hormontermelésért, a szexuális tevékenységért, a nehéz munkavégzésért, illetve a széklet- és vizelet-kiválasztásért. A vese erőnléte tükröződik a haj, a memória, és az egész test általános állapotában.


Ennek megfelelően, a vese gyengesége súlyos problémákat – csontritkulást, a végtagok gyengeségét, sarokfájást, hormonális problémákat, szabálytalan menstruációt, korai menopauzát és méhcisztát, impotenciát, korai magömlést, a vizelet-visszatartásra való képtelenséget, őszülést és hajhullást okozhat. A vese gyengeségére vezethető vissza az emlékezet gyengülése, a szédülés és fülzúgás is. A meggyengült vese és a szív közötti kapcsolat hiánya magas vérnyomáshoz és cukorbetegséghez, a gyenge vese Yin-hiánya pedig magas zsírszinthez és elhízáshoz vezet.

A modern kutatások szoros összefüggést mutattak ki a vese állapota és az öregedés között.
A vese, amely sok hormon kiválasztásáért felelős, nagymértékben befolyásolja az öregedés tüneteinek megjelenését, és számos öregkori betegség jelentkezését.
Hogyan védjük a vese egészségi állapotát és energiáját?
1.     Tartsuk vesénket mindig melegen! Kívülről a vesét takaró ruhával, belülről meleg italok fogyasztásával.
2.     Tartsuk lábunkat melegen! A talp, különösen az elülső részen található Yong Quan (K1) pont szoros kapcsolatban van a vesével, masszírozzuk e pontot lefekvés előtt kb. 5 percig.
3.     Kíméljük vesénket az agresszív gyógyszerektől!
4.     Éljünk kiegyensúlyozott szexuális életet, kerüljük a túlzásokat!
5.     Ügyeljünk a gyógyszerek által nem befolyásolt, megfelelő ritmusú menstruációra.
6.     Terhesség alatt és a szülés utáni hónapban fokozottan ügyeljünk az egészséges életmódra, mert ez az időszak alapvetően befolyásolja az öregkori erőnlétet.
7.     Kerüljük az ijedtséget, pánikot, szívdobogást!



A képen a vese meridián vezeték és annak 27 meridián pontja látható, lefutási iránya a talp közepétől a kulccsont árkáig terjed.

A „szervóra” alapján a vese délután 5-7 óra között kezd feltöltődni új energiával, ne fogyasszunk ilyenkor sós, zsíros, nehéz ételt és alkoholt! Este 10-11 óra közötti energiaállapot a legalkalmasabb a szexuális életre, utána ne dohányozzunk, ne fogyasszunk hideg italt, alkoholt, csípős ételt, ami károsítaná a kimerült vesét. 11-02 óra közé esik a szervezet – elsősorban a máj és epehólyag – pihenésének legfontosabb ideje (ez alatt kerülendő a szex, mert gátolná a szervezet energiával való feltöltődését).

Nőknél a fiatalság megőrzése szempontjából különösen fontos a rendszeres menstruáció (a távol-keleti orvoslás kerüli a hormontartalmú fogamzásgátlókat), a vese és az alsó húgyutak védelme a felfázástól, érdemes ezért rendszeresen meleg gyömbérteát, angelikagyökér-levest és főzetet, illetve egyéb vesemeridián-melegítő és vérkeringés-javító teákat fogyasztani.

Terhesség idején fokozottan fontos a gyógyszerek, sugárzás, alkohol, dohányzás kerülése, a rendszeres vérképellenőrzés, a nyomelempótlás. Fogyasszunk sötét színű és magokból készült ételeket, gombát, vöröskáposztát, szezámot, diót, jujubát. Különösen jó hatású étrendi kiegészítők ilyenkor az enyves kuszagyűszű (Rehmannia), bazsarózsagyökér és csalángyökér.

A szülés utáni hónap neve Kínában zuo yue – „ülő hónap": ilyenkor a kismamát minden munka és erőfeszítés alól mentesítik. Úgy tartják: a nő egész további élete, egészsége és hosszú fiatalsága attól függ, mennyire sikerül regenerálódnia ebben a hónapban.

Cikk forrása: Részlet a Közép-Európai Hagyományos Kínai Orvosi Egyesület írásából,  
a Paramedica Magazin 2011.szept.-i számából.



Hazánkban több termék is létezik a  vese, húgyuti zóna energetizálására.

A hagyományos kínai orvoslás alapján összeállított, kimondottan a vese, húgyhólyag energetikai pályát erősítő termékek közé tartozik a >> RENOL <<, a >> King Kong << bioinformációs, homeopátiás cseppek.


Az organikus, klinikailag igazolt  készítmények közül kiemelt a 10 gyógy- és fűszernövényből összeállított >> ZYFLAMEND << kapszula, amely az egészséges, gyulladásos immunválaszt támogató, szabadalmaztatott készítmény.

" A gyulladás számos cardiovascularis, neurologiai, autoimmun, daganatos, stb. betegség kialakulásában fontos szerepet játszik. A gyulladásnak ezen kívül fontos szerepe van a cukorbetegség, a kövérség és az inzulin rezisztencia kialakulásában. Közvetett módon a gyulladás az immunrendszer befolyásolásával a depresszió és más idegrendszeri kórképekkel is kapcsolatba hozható.
A férfiakban egyik leggyakoribb tumor a dülmirigy, vagy prostatarák. A prostatarákból származó sejtvonalakon is tanulmányozták a zyflamend kezelés hatékonyságát. Megállapították, hogy a „teakeverék” gátolja a sejtvonalak növekedését és a kolónia képző tulajdonságát mind androgen függő és független prostata ráksejteknél.
A zyflamend a daganatos megbetegedések biológiai viselkedését közvetlenül képes befolyásolni. Gátolja a csontvesztést, az osteoklastogenezis visszaszorításával. A tumor áttét képződés megakadályozását okozza a TNF gátlással."

Lenti fekete betűs idézett szöveg  a Zyflamend vizsgálati eredményeiről  Prof. Dr. Tóth József Ph.D. (MD, DSC) ;Az Országos Onkológiai Intézet onkológus – onkopatológusa;Zyflamendről publikált  nyilatkozatából széármazik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése