2011. szeptember 26., hétfő

Magas vérnyomás


MAGAS VÉRNYOMÁS KEZELÉSE
ALTERNATÍV MÓDON és
Akupresszúrás pontok az ARCON, a TESTEN. a KÉZEN



A magas vérnyomás (hipertónia) tényét és eredetét először is orvosnak kell megállapítania. A magas vérnyomás az erek szűkületének és ennek következtében a szív erőteljesebb igénybevételének a következménye.

A magas vérnyomásnak sokféle oka lehet: Hajlam, gyakran öröklődő és 50-en túl minden 10 személy közül  1-nek magas a vérnyomása.  Bizonyos hipertenziók okait pontosan tudjuk: a vese feletti mirigyek daganatai, a vesék súlyos betegségei. Ezek kivételek. A hipertóniák nagy részénél nincsenek pontos okok, ezeket valójában bizonyos hormonok (renin, engiotensin, aldosteron)  rendkívül komplex zavarai okozzák. 

Kísérő tünetei: Néha a beteg fejfájással (főként nyakszirt/tarkó táján/ , látási zavarokkal küzd, de általában a magas vérnyomás „néma”, az orvos fedezi fel. Szédülés, fülzúgás, folytonos feszültség, ingerlékenység, álmatlanság, erős szívdobogás, mellkasi fájdalmak, székrekedés.

Számtalan megbetegedés következhet belőle: veseproblémák, pajzsmirigy zavarok, hormonális rendellenességek, érelmeszesedés, idegfeszültség, túlterheltség...

Szokásos orvosi kezelése: Vízhajtók (víz, só kiürítése a szervezetből, béta-blokkolók (a nyomás emelkedését akadályozzák meg), a hipertóniás hormonokra  ható szerek.


Alternatív megoldások:

Bánó -féle fokhagyma, galagonya kapszula, fagyöngy, vagy galagonya tea: 1 kis kanálnyi 0,5 liter forrásban levő vízbe rakva, lehűtva, 3 hétig inni, majd szünet, magnézium, kálium pótlása (banánban, GOJI bogyóban mind2-ből sok van), Vese működésének elősegítése napi 2-3 liter folyadék fogyasztásával, sport, mozgás, finomított, lisztek, cukros ételek kerülése, csökkentett szénhidrát fogyasztás.


Ajánlott komplex termékek rendszeres fogyasztása:


-Vese eredetű magas vérnyomásra >> RENOL.<<

-Idegi eredetű (stressz, túlterheltség) problémára >> KOROLEN. <<

-Magnéziumot, káliumot és sok-sok B-vitamint, ásványi anyagot tartalmaz a GOJI bogyó. Nálunk a 100% tiszta, >> 30.000 mg GOJI JUICE << kapható. 



-Mindenkinek ajánlott rendszeresen szedni  omega-3 halolajkapszulát. Nálunk a >> WHOLEMEGA << omega3-5-6-7-9 halolajkapszula kapható. 



- >> WHOLEMEGA CARDIO << - A wholemega komplex halolajkapszula továbbfejlesztett változata kimondottan a szív- és érrendszer egészségéért. Hozzáadott gyógynövényeket, mint kurkumát, articsókát és hibiszkuszt tartalmaz.   

- >>Kurkuma komplex, hidroetanolos kivonata <<



- >> RUTICELIT bioinformációs, gyógynövényes krém<<

** A termékek közül a Renol, a Korolen és a Kurkuma fogyasztását csak önmagában javasoljuk egyénre szabott adagolásban.
A Ruticelit krém mindegyik termék mellett biztonsággal alkalmazható .**


AKUPRESSZÚRÁVAL AZ ORVOSI KEZELÉST HATÉKONYAN KI LEHET EGÉSZÍTENI !!

PONTOK AZ ARCON

** NAGYÍTÁSHOZ minden esetben KATTINTS a képre**

Az ábrán fontos a hálós felosztás. Minden pont elhelyezkedését a szemgolyóhoz viszonyítjuk. Kiemelt szerepe van a  8. pontnak, a többi között ezt mindannyiszor stimulálhatjuk, ha érezzük a vérnyomás emelkedését, vagy a szívverésünk meggyorsul.

Magas vérnyomás a szemben

A szemben lévő magas vérnyomás veszélyezteti a látást, gyakori artériás hipertenzió-komplikáció. Az itt jelzett pontok jól stimulálhatóak.

                                          ** NAGYÍTÁSHOZ minden esetben KATTINTS a képre**


Magas Vérnyomás hipertenziós roham esetén 
(egyszerűsített módszer)


Stressz, vagy más okozta krízis esetén azonnal alkalmazzuk ezt az egyszerű masszázst, melyet könnyű emlékezetünkben tartani. Ujjbegyünkkel, vagy görgővel, vagy kicsi gyógyító kővel dörzsöljük a jelzett zónákat, egyre erősebben. Ne ilyedjünk meg, ha kissé megfájdulnak, ezek a zónák érzékenyek a betegségünkkel arányosan. Azután dörzsöljük az állunkat ugyanígy.  Fejezzük be a kezelést a 15. ponttal (a fülkagyló mögötti mélyedésben van, az állkapocs és a koponya alsó része között). stimuláljuk a vérnyomás helyreállításáig (akár 5-10 perc is lehet). Ezt az egyszerű eljárást 2-3-szor ismételjük naponta, így természetes módon szabályozhatjuk a vérnyomást.


PONTOK A TESTEN
A rosszindulatú hipertóniánál csekély a hatásuk, de hatásos a könnyebb, vagy múló esetekben, sőt a mérsékelt hipertóniánál alkalmazásukkal csökkenthető a gyógyszerszedés.



PONTOK A  KÉZEN

·        A koncentrált támadási pontot és az átcsapó hullámot naponta többször is lehet akupresszúrás nyomásnak kitenni, azaz másik kezünk hüvelykujjával megnyomni többször , egymás után. (harmonizáló pontok).

·        Középsőujj-zóna. A csúsztatásnak energialevezető hatása van. A másik kéz hüvelyk-és mutatóujjával kell hosszanti irányban csúsztatni, magas vérnyomásnál mindig a köröm irányába lefelé. Felváltva 5-5-ször kell  végezni.

·        A nagy nyomozás. A csuklóízület közepén, közvetlenül a kéztőcsont mögött. Nyugtató pont. Szintén a másik kéz hüvelykujjával párszor meg kell nyomni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése