2012. június 21., csütörtök

Zöld kávébab


ZÖLD KÁVÉBAB


  • Természetes és egészséges fogyás

A ZÖLD KÁVÉBAB kivonata egy különleges táplálék a természetes és egészséges fogyáshoz. 



Kizárólag MAGAS MINŐSÉGŰ, nyers, pörköletlen zöld kávébab őrleményt tartalmaz, mely minden egyes dobozban 50% CHLOROGÉNSEV összetétellel rendelkezik, ami a természetben előforduló 3,4,5, kaffeoylquinic sav keveréke. 

A ZÖLD KÁVÉBAB napi adagja kevesebb koffeint tartalmaz mint egy csésze kávé, ami mintegy 15 - 23 mg szemben egy átlagos pörkölt kávéval, ami 100 -150 mg koffein-t tartalmaz. 





A CHLOROGÉN SAVAK csak a nyers ZÖLD KÁVÉBABBAN vannak jelen, és nem találhatók meg a hasonló, aromás kávébabban, köszönhetően a pörkölési folyamatnak, melynek során az keserű íze miatt eltávolítják. 

Ez az egyedülálló és erős CHLOROGÉN sav támogatja az egészséges testsúlyt, test zsír szintet, szív-és érrendszeri működést valamint a normális vércukor szintet. 


A ZÖLD KÁVÉBABNAK nincs íze, vegetáriánus kapszulában található és könnyű lenyelni. 

 
A ZÖLD KÁVÉBAB 
KIEMELT EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI: 


* TESTSÚLY KONTROLL. 

Főként azoknak jelenthet nagy segítséget a klorogénsav tartalom miatt, akik keveset esznek mégis híznak. 
A kávébab a lassú anyagcsere ellen hat, javítja a sejtek mikro-keringését. A kávébab csökkenti a táplálékunkkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, ez azért fontos tény, mert a túlsúly egyik legfőbb felelősei a szénhidrátok, nem csak a zsírok. Amennyiben a szénhidrátok egy része nem tud zsírrá alakulni, akkor a szervezet hozzányúl a tartalékainkhoz, ami nekünk sikerélményt fog adni, ugyanis a hatás mérhető lesz. 


* EGÉSZSÉGES VÉRNYOMÁS, SZÍV–ÉS ÉRRENDSZERI funkció. 
Támogatja az egészséges vérnyomást és homocisztein szintet valamint a véredények funkcióját és annak integritását. A Chlorogenic sav, mint a Zöld Kávébab természetes összetevője, alacsony sűrűségű lipoproteinkhez kötődik (LDL koleszterin) és megvédi őket az oxidációtól, egyfajta szív-védő antioxidánsként működve. 


* ANTIOXIDÁCIÓ: 
A nyers, feldolgozatlan és pörköletlen kávé babok magas arányban tartalmaznak polifenol antioxidánsokat, hogy ezzel kordában tartsák az erős szabadgyököket. A CHLOROGÉN SAVRÓL még érdemes tudni, hogy az elismert zöld teánál 10- szer ERŐSEBB ANTIOXIDÁNS védőhatással rendelkezik. Így a szervezetünket minden pillanatban ostromló szabadgyökök ellen is hatásos fegyvernek bizonyul. 


* EGÉSZSÉGES VÉRCUKOR SZINT: 
Tény, hogy a szervezetünk étkezéseink alkalmával a táplálékaink szénhidrát tartalmát glükózzá alakítja. A glükóz a szervezetünkben vércukorként terjed a vérárammal együtt. Vércukor szintünket szervezetünk állítja be, ha ez a szint magas, a májunk a feleslegesnek ítélt cukrot zsírrá alakítja. A zsírt felhalmozzuk, mely energiaraktárként üzemelhessen, majd ha a normál szintre csökken a vércukor szintünk, akkor a szervezet ehhez hozzányúl és fedezi energiaigényét. 

A több évtizedes kutatások alapján elmondható, hogy a CHLOROGÉNSAV BLOKKOLJA az úgynevezett glükóz-6-foszfatáz enzim működését, amely a véráramba juttatott cukor szintjét szabályozza. Így a klorogénsav korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét. 

Ez azért kulcsfontosságú, mert minél több a cukor a vérben, a szervezet annál több inzulint termel. Attól függetlenül, hogy az inzulin rendkívül fontos a szervezetünk számunkra, nem jelenti azt, ha túl sok van belőle, az jó, hiszen ha túl magas az inzulin szintünk, akkor a zsír nem ég el a szervezetben, hanem raktározódik a zsírsejtekben. 
Ebből következik, hogy a túl magas inzulin szint túlsúlyhoz vezethet, mivel rontja az anyagcsere hatásfokát. 



ZÖLD KÁVÉBAB szakmai cikkek: 

  • Zöld Kávébab kivonat jótékony hatásai és mellékhatásai: 

Szerzős_ Dr.Ray Sahelian, M.D. 

A Zöld Kávébab kivonat egy új összetevő a piacon. 
Nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hasonlóan a természetben előforduló zöldteához és a szőlőmag kivonathoz.. 
Ezen babok polifenolokat tartalmaznak, melyek nagyban hozzájárulnak a test szabadgyökeinek csökkentésében. A zöld kávébab kivonat néha sztandardizált 30-50% cholorogenic savat tartalmaz, egy olyan összetevő, mely jelen van a kávéban és régóta ismert jótékony hatásairól. 
Ez az aktív összetevő a zöld kávébabot kiváló harcossá teszi a szabad gyökök ellen, ugyanakkor segít a hydroxyl gyökök semlegesítésében is, melyek mindketten a test sejtjeinek pusztításában vesznek részt. A zöld kávébab kivonat az Arabica kávé növény zöld babjaiból készül. Kétfajta kávécserje típus létezik, az Arabica és a Robusta. Az Arabica magasabb minőségű és magasabb a cholorogenic valamint koffein tartalma, azon két elsődleges összetevő, melyek felelősek az antioxidáns tevékenységért. 
A főzött kávé italok kafestolt tartalmaznak, amit úgy emlegetnek, mint a kávé negatív élénkítő hatását , nos ez a zöld kávébab kivonatban nincs meg. 
Ez a természetes készítmény számos alkalommal került említésre Dr. Oz tv műsorában. 

  • Zöld Kávébab kutatás és jótékony hatásai 
  • Súlyleadás 



Cukorbetegség anyagcsere szindróma elhízás 2012. 
Véletlenszerű, dupla-vak, placebo kontrolált, lineáris dózisú, országos tanulmány annak kiértékelésére, hogy mennyire hatékony és biztonságos a zöld kávébab kivonat túlsúly esetén. 

Tanszék, Scranton Egyetem, Pennsylvania, USA 

Egy 22 hetes országos tanulmányt folytattak le annak érdekében, hogy megvizsgálják a hatékonyságát és biztonságát a kereskedelmi forgalomban kapható zöld kávébab kivonatot, vajon csökkenti-e a testsúlyt és zsírszázalékot(testtömeg index) a 16 vizsgált túlsúlyos felnőttnél. 
Az alanyok magas adagú zöld kávébab kivonatot kaptak(GCA 1050mg), mások alacsony adagot(700mg), megint mások pedig placebot kaptak 6 hetes kezelés keretében, amit 2 hetes kiürülési időszak követett, hogy ezzel csökkentsék a kezelés bármifajta befolyását. 
Egészen pontosan három ciklust tudunk a kísérlet során megkülönböztetni: 6 hétig 1050mg-ot, 6 hétig 700 mg-ot, majd ugyancsak 6 hétig placebo kapszulát fogyasztottak, így a mérés pontatlansága sokkal inkább kiküszöbölhető. 
A résztvevők mindegyike ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot, fehérjét kapott, és ugyanannyi gyakorlatot végeztek. A tanulmány során mintegy 17 fontot (8kg) súlyt vesztettek súlyukból átlagosan, ami átlagosan 10.5%-os testsúlycsökkenést és 16%-os testtömeg index csökkenést jelentett. Vinson professzor, az egyetemi kutatás egyik vezetője ugyanakkor hozzáteszi, hogy jelentősebb eredményt érhettek volna el, ha kihagyják a placebo kapszulákat illetve a dózis végig 1050 mg-on futott volna. 
Lényeges csökkenést figyeltek meg a testtömeg és a testtömeg index területén egyaránt valamint a testzsír százalékban, de semmilyen lényeges változást a tanulmány alatt lefojtatott étrendben. Az eredmények megegyezőek az emberi és állatkísérletekben egyaránt és az összevető analízisben a zöld kávébab hatékonyságát illetően a fogyásra vonatkozóan. 
Fontos hangsúlyozni, hogy az alanyok alacsony zsírtartalmú étrenden éltek és rendszeres mozgást végeztek. 
Az eredmények feltételezik, hogy a ZKB(zöld kávébab kivonat) hatékony tápanyag lehet olyan felnőtteknél, akik testsúlyproblémákkal küzdenek és egy költséghatékony megoldás lehet, a felnőttkori elhízás megelőzése érdekében. 
2006-ban a BMC a Komplementer alternatív medicinában megjelentetett egy egereken végzett kísérletet, ami a testsúlycsökkenést illetően ugyancsak szép eredményeket ért el a zöld kávébab kivonattal folytatott kísérlet során. 
  • Magas vérnyomásra gyakorolt jótékony hatás 

2006-ban, a Kao Corporation Tokyo végzett kutatásokat, vajon milyen hatással van a zöld kávébab kivonat a magas vérnyomásra. A páciensek 140 mg zöld kávébab kivonatot kaptak illetve placebot véletlenszerűen. Az eredmény kimutatta, hogy mind a systolik és diastolik vérnyomás jelentősen csökkent a kísérlet során, mindenfajta káros mellékhatás nélkül. 

  • Miként hat a zöld kávébab kivonata egerekben a testtömegre és a zsírraktározásra? 

FORRÁS_ "Inhibitory effect of green coffee bean extract on fat accumulation and body weight gain in mice", BMC Complementary and Alternative Medicine 2006, 6:9 

Kutatók: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani 

Hím ddy egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig. A máj triglicerid szintjét a zöld kávébab kivonatnak és összetevőinek 13 napos alkalmazása után vizsgálták. Hogy megvizsgálják a zöld kávébab kivonatnak és összetevőinek hatását a zsírfelszívódásra, a szérum triglicerid változásait olíva olajat kapó egereken vizsgálták. A máj triglicerid anyagcseréjére gyakorolt hatás felméréséhez a karnitin palmitil transzferáz (CPT) aktivitást az egerekben a zöld kávébab kivonatnak és összetevőinek (koffein, klorogénsav, neoklorogénsav és feruloylquinic sav keverék) 6 napos alkalmazása után határozták meg (a CPT enzim felelős a zsírok mitokondriumba, az elégetés helyére történő szállításáért). 

Eredmény: A kutatók úgy találták, hogy a 0.5% és 1% zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott. A testtömeg csökkenése mindkét esetben szignifikáns volt. A koffein és a klorogénsav nem szignifikáns tendenciát mutatott a viscerális zsír mennyiségének és a testtömegnek a csökkentésére. 

A zöld kávébab kivonat 13 napos orális alkalmazása során (100 és 200 mg/kg/nap) nem szignifikáns tendenciát mutatott a máj triglicerid tartalmának elnyomására, akárcsak a koffein. Ugyanezen modellben a klorogénsav (60 mg/kg/nap) szignifikánsan csökkentette a máj triglicerid szintet. 

Az olíva olajjal "töltött" (5 mL/kg) egerekben a zöld kávébab kivonat (200 és 400 mg/kg) és a koffein (20 és 40 mg/kg) csökkentette a szérum triglicerid szintet, míg a klorogénsav (60 és 120 mg/kg) nem gyakorolt erre hatást. A zsírfelszívódás gátlásában a koffein tűnt az aktív összetevőnek. 

A zöld kávébab kivonat (0.5 és 1%), neoklorogénsav (0.028% és 0.055%) és feruloylquinic sav keverék (0.081%) szignifikánsan javította a máj CPT aktivitását az egerekben. Azonban sem a koffein, sem a klorogénsav önmagában nem fokozta a CPT aktivitást. 


Következtetés: A koffein gátolta a zsírfelszívódást, míg a klorogénsav részt vett a zöld kávébab kivonatnak a máj triglicerid szintjét elnyomó hatásában, ami annak csökkenését eredményezte. A fenolos összetevők, mint a neoklorogénsav és feruloylquinic sav keverék -- a klorogénsav kivételével -- fokozni tudták a máj CPT aktivitását. Az eredmények alapján a 10% koffeint és 27% klorogénsavat tartalmazó zöld kávébab kivonat felhasználható anyag lehet a testtömegnövekedés és zsírraktározás ellen a zsírfelszívódás gátlására és a máj zsíranyagcseréjének aktiválására gyakorolt hatásának következtében. 



        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése